Kombinat Konopny trichomy pyłek konopny 6% CBD/CBDa

Pyłek konopny od Kombinatu Konopnego ma wiele zastosowań. Możemy użyć go w celach kulinarnych, do aromaterapii, ale także w przemyśle farmaceutycznym. Pyłek można wyodrębnić samodzielnie podczas mielenia suszu młynkiem do ziół. Jest to proces jednak czasochłonny, a większość kwiatków cbd dostępnych na rynku jest już pozbawiona pyłku. O prozdrowotnych właściwościach i konkretnych przepisach nie będę się rozpisywał, bo konkretne proporcje możemy zdobyć w sieci. W smaku trichomy są „pikantne”, szczypią w język. Tym razem bardziej skupię się na waporyzacji.

Przy waporyzacji pamiętaj, że konsystencja trichomów to pyłek więc nie poradzi sobie z nią większość waporyzatorów butanowych z racji na rzadkie sitko. Skorzystałem z waporyzatora Magic-Flight, który posiada niesamowicie gęste sitko komory. Pomóc w przypadku innych vapków może włókno konopne lub zastosowanie susz konopnego na samo dno, następnie dodajemy pyłek i później na sama górę ponownie susz konopny.

kombinat konopny trichomy
Odpowiednio wilgotne złoto-zielone trichomy.

Jak pyłek konopny wzbogaca susz CBD?

Trichomy od Kombinatu Konopnego zawierają około 6% CBD/CBDa. Warto rozważyć wzbogacenie tanich suszy, które zawierają około 4% CBD. Kwiaty konopi z niższej półki zazwyczaj mają głównie ziemisty smak i często nieprzyjemnie drapią w gardło. Po dodaniu pyłku różnica jest olbrzymia. Delikatny smak. Bogactwo terpenów z każdym zaciągnięciem pary.

Cena: 33zł

8.7

Podsumowanie

Trichomy to niesamowity produkt, który znajdzie wiele zastosowań. 10g opakowanie to naprawdę duża porcja, która wystarczy na długo. Możemy dodawać szczyptę do kawy lub herbaty w celu wzmocnienia odporności. Co istotne produkt po otwarciu opakowania i w trakcie jego odpowiedniego przechowywania jest odpowiednio wilgotny. Ma to bardzo dobry wpływ na mieszanie z ziołami i waporyzację.

  • Zastosowanie 10
  • Smak 8
  • Działanie 8
Może ci się spodobać również

Przeglądając bloga bez zmian w swojej przeglądarce, wyrażasz zgodę na wykorzystywanie plików cookies. Akceptuj Szczegóły